Το τμήμα των νηπίων της κας Πετρούλας,επισκέφτηκε τον ζωολογικό κήπο προκειμένου, τα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά ένα συμπαθέστατο τετράποδο που δυστυχώς οδεύει πρός εξαφάνιση. Πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας γαιδουράκι για το οποίο έχουν γίνει ένα σωρό αναφορές σε τραγούδια και παραμύθια.Παράλληλα τα παιδιά επισκέφτηκαν και το μουσείο φυσικής ιστορίας παρατηρώντας ζώα,πουλιά και ερπετά της χώρας μας.

Περισσότερα...

Στα πλαίσια της υλοποίησης του project 'παραδοσιακές φορεσιές' το τμήμα των νηπίων της Κας Τόνιας επισκέφτηκε το λαογραφικό μουσείο που βρίσκεται στο ' Χωριό της Ειρήνης'. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά παλιά αντικείμενα της λαικής μας παράδοσης.Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με παιχνίδι και πικ-νίκ στη φύση.

Περισσότερα...

Στα πλαίσια προγραμματισμένης επίσκεψης,στις 30/4 επισκεφθήκαμε τον ραδιοφωνικό σταθμό "ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 94,5'. Οι υπεύθυνοι μας ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις και μας ενημέρωσαν για τη χρήση του εξοπλισμού.Κατανοώντας σε γενικές γραμμές τον τρόπο με τον οποίο προκύπτει η παραγωγή του ήχου και η αναμετάδοση του λόγου μέσα από τα διάφορα μηχανήματα,τα παιδιά δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην πρόταση που τους έγινε, να γίνουν έστω και για λίγο μικροί ραδιοφωνικοί παραγωγοί.

Περισσότερα...

Στα πλαίσια της θεματικής για τα άλογα,τα τμήματα των νηπίων ,επισκέφτηκαν τον ιππικό όμιλο της Μακεδονίας στη Ν. Ραιδεστό. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στον ιππικό μαθαίνοντας πληροφορίες για τα άλογα, τη φροντίδα τους και τον τρόπο εκπαίδευσής τους.Ο ενθουσιασμός των παιδιών μεγάλωσε ακόμα περισσότερο όταν τα παιδιά ανέβηκαν στα άλογα και έκαναν βόλτα με αυτά.Τέλος είδαν από κοντά τον γαιδουράκΙ του ιππικού,τον Μάρκο, και επέστρεψαν στο σχολείο με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Περισσότερα...

Την Τρίτη 7/4 τα τμήματα των νηπίων επισκέφτηκαν στα πλαίσια προγραμματισμένης επίσκεψης το ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΜΟΥΘ .Το ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΜΟΥΘ είναι το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα με απολιθώματα από το τριχωτό μαμούθ το οποίο αποτελεί το σύμβολο της εποχής των παγετώνων. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο συλλέγοντας πολύτιμες πληροφορίες για όλο αυτό τον άγνωστο κόσμο, των προιστορικών ζώων.Φεύγοντας, τα παιδιά συνειδητοποίησαν πώς είναι ιερό καθήκον όλων μας να προστατέψουμε το περιβάλλον και τη μοναδική βιοποικιλότητα του πλανήτη μας.

Περισσότερα...

Στα πλαίσια του project ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, τα προνήπια της κας Τάνιας επισκέφτηκαν το κατάστημα μουσικών οργάνων ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ. Εκεί παρατήρησαν τα διάφορα είδη παραδοσιακών οργάνων, τα χώρισαν σε κατηγορίες και επικεντρώθηκαν στον τρόπο κατασκευής τους.Παράλληλα παρακολούθησαν τον μουσικό κο Μπαχαρίδη σε μια επίδειξη διαφόρων παραδοσιακών οργάνων όπως νταούλι,τουμπερλέκι,νταιρέ,κλαρίνο,μπουζούκι,τρομπέτα,κιθάρα κ.α.
Τέλος διασκέδασαν υπό τους ήχους των ντράμς , μετά από επιθυμία τους.

Περισσότερα...

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, για τα τμήματα προ-νηπίων και νηπίων στις 20-3-14 οργανώθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στο πολεμικό μουσείο. Οι υπεύθυνοι του μουσείου ξενάγησαν τα παιδιά σε αρκετούς χώρους εστιάζοντας σε εκθέματα και αντικείμενα που αφορούσαν την χρονική περίοδο του "1821".

Περισσότερα...

Το τμήμα των προ νηπίων της κας Αγγελικής έχοντας σαν θέμα εργασίας την λαική τέχνη του τόπου μας, επισκέφτηκε το 'ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΥΡΙΩΝ΄και συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΄ΚΕΝΤΩΝΤΑΣ ΤΗ ΜΝΗΜΗ΄.Οι 5 μικρές ιστοριούλες σαν βελονιές σε κέντημα συνοδευόμενες από δραστηριότητες, βοήθησε τα παιδιά να ταξιδέψουν στο χώρο του μουσείου,να παίξουν και να απολαύσουνε την επίσκεψή τους.

Περισσότερα...

Τα τμήματα των νηπίων,στα πλαίσια της θεματικής ενότητας [ η ελιά και τα παράγωγά της ] επισκέφτηκαν κοντινό ελαιώνα προκειμένου μέσα από την βιωματική εκπαίδευση τα παιδιά να μπορέσουν να κατανοήσουν το θέμα. Μετά την συζήτηση,ακολούθησε κουκλοθέατρο από τις υπεύθυνες κ.Πετρούλα και κ.Τόνια.

Περισσότερα...

Ακολουθήστε μας:

Εγκαταστάσεις Παιδικόραμα

Εξερευνήστε τις εξωτερικές και εσωτερικές εγκαταστάσεις μας.

Εκδηλώσεις

Μάθετε για τις εκδηλώσεις μας.

Τμήματα Παιδικόραμα

Δείτε τα τμήματα του σχολείου μας.