Παρά τις συχνές μεταβολές του καιρού,βρήκαμε την ευκαιρία σε μια αναλαμπή ηλιοφάνειας,να πραγματοποιήσουμε μια δραστηριότητα την οποία οργανώναμε από την προηγούμενη εβδομάδα. Αφού προηγήθηκε συζήτηση σχετική με τα λουλούδια και την άνοιξη,στη συνέχεια όλα τα παιδιά με την βοήθεια γεωπόνου φύτεψαν από ένα λουλούδι στο βραχόκηπο του σχολείου.

Περισσότερα...

Η Μεγάλη εβδομάδα έφτασε και ένα από τα έθιμα του λαού μας είναι το βάψιμο των κόκκινων αυγών. Οι μικροί μας φίλοι λοιπόν μαζί με τις δασκάλες τους,επισκέφτηκαν τις κοτούλες στο ζωολογικό μας κήπο ,μάζεψαν φρέσκα αυγά και στη συνέχεια ξεκίνησαν τη διαδικασία της βαφής όλοι μαζί.....ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.

Περισσότερα...

Γνωρίσαμε τα 7 θαύματα του αρχ. κόσμου,θαυμάσαμε την αρχιτεκτονική της κάθε δημιουργίας και το λόγο δημιουργίας του κάθε μνημείου.,καθώς επίσης και το δημιουργό του. Συζητήσαμε για τα διασωθέντα μνημεία και εντοπίσαμε στο χάρτη τις πυραμίδες της Γκίζας.Τέλος ολοκληρώσαμε τη προσέγγιση στο συγκεκριμένο θέμα δημιουργώντας με μακέτες τα θαύματα των προ-νηπίων.

Περισσότερα...

Την Τετάρτη 2 Απριλίου γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου.Παιδιά και γονείς από τα τμήματα των προ νηπίων μαζί με τις δασκάλες συγκεντρωθήκαμε στο θέατρο του σχολείου προκειμένου να ταξιδέψουμε όλοι μαζί στο μαγικό κόσμο του βιβλίου....Η κ.Τάνια,η κ. Αγγελική και η κ.Αλεξάνδρα αφηγήθηκαν το παραμύθι [ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ] ενώ οι μικροί μας φίλοι συμμετείχαν ενεργά στην εξέλιξη του παραμυθιού.Στην συνέχεια έγινε διανομή ρόλων σε γονείς προκειμένου να δραματοποιήσουν οι ίδιοι το παραμύθι και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση αινιγμάτων,ποιημάτων και εικαστικών εργαστηρίων.

Περισσότερα...

Η Ανθή Θάνου και ο Παναγιώτης Κουλέλης στις 19-3-14 παρουσίασαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του σχολείου,λαικά παραδοσιακά παραμύθια υπό τους ήχους παραδοσιακών οργάνων. Η Ανθή Θάνου είναι μέλος του κέντρου μελέτης και διάδοσης μύθων και παραμυθιών και του ΠΟΦΑ[Πανελλήνιος ¨Ομιλος Φίλων Αφήγησης].Ο Παναγιώτης Κουλέλης είναι μουσικός-καλλιτέχνης θεάτρου σκιών, αυτοδίδακτος στη μουσική και ασχολείται με την παραδοσιακή ελληνική μουσική. Στο σχολείο η παρουσίαση των παραμυθιών έγινε επενδεδυμένη με ήχους παραδοσιακών μουσικών οργάνων και κυριολεκτικά ταξίδεψε τα παιδιά σε καταστάσεις ονειρικές.

Περισσότερα...

Είναι γεγονός ότι η άνοιξη έφτασε....Οι ωραίες μέρες μας επέτρεψαν να βιώσουμε την αλλαγή της εποχής με τον καλύτερο τρόπο ,γίναμε ένα με τη φύση......Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους και επιβεβαιώνουν την ανάγκη συνύπαρξης του ανθρώπου με τη φύση ,έτσι απλά και μόνο.......

Περισσότερα...

Την εβδομάδα που διανύουμε, τα τμήματα των μικρών προ-προ νηπίων και των προ-προ νηπίων,στα πλαίσια οργανωμένων δραστηριοτήτων σχετικά με την παράδοση τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, έχουν την ευκαιρία μέσα από προβολές,εργασίες και διάφορες δραστηριότητες να προσεγγίσουν βιωματικά όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία αποτελούν μέρος της ταυτότητας του πολιτισμού μας. Ηδη διαμορφώσαμε στο χώρο του σχολείου μια μουσειακή γωνιά λαικού πολιτισμού που αποτελεί για τα παιδιά και για τους γονείς σημείο αναφοράς.Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει παραδοσιακές φορεσιές, παλιά αντικείμενα καθημερινής χρήσης, είδη λαικής τέχνης,κεντήματα,παραδοσιακά όργανα,υφαντά κ.ά.

Περισσότερα...

Ακόμη μια φορά η Ανθή Θάνου και ο Παναγιώτης Κουλέλης κυριολεκτικά ταξίδεψαν τα παιδιά με την αφήγηση παραμυθιού που έγινε στο θέατρο του σχολείου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν τα τμήματα προ νηπίων και νηπίων και οργανώθηκε στα πλαίσια της θεματικής 'ΛΑΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.

Περισσότερα...

Πριν αρκετά χρόνια,σε άλλες εποχές,κάθε πρώτη του Μάρτη τα παιδιά ξεχύνονταν στους δρόμους οργανωμένα σε παρέες και κρατώντας ξύλινες η χάρτινες χελιδόνες που είχαν φτιάξει και ένα καλαθάκι τραγούδαγαν τα κάλαντα του Μάρτη{χελιδονίσματα} από σπιτικό σε σπιτικό. Με τον τρόπο αυτό καλωσόριζαν την άνοιξη διαδίδοντας το γεγονός από γειτονιά σε γειτονιά και οι σπιτονοικοκύρηδες κάθε σπιτιού γέμιζαν τα καλαθάκια με διάφορα καλούδια προκειμένου να ανταμείψουν τα παιδιά για τα ευχάριστα μαντάτα.Αναβιώνοντας λοιπόν και εμείς το έθιμο της χελιδόνας,φτιάξαμε τις δικές μας χελιδόνες και κρατώντας το δικό μας καλαθάκι επισκεφθήκαμε κάθε τάξη και κάθε χώρο του σχολείου τραγουδώντας τα χελιδονίσματα.

Περισσότερα...

Ακολουθήστε μας:

Εγκαταστάσεις Παιδικόραμα

Εξερευνήστε τις εξωτερικές και εσωτερικές εγκαταστάσεις μας.

Εκδηλώσεις

Μάθετε για τις εκδηλώσεις μας.

Τμήματα Παιδικόραμα

Δείτε τα τμήματα του σχολείου μας.