Την εβδομάδα που διανύουμε, τα τμήματα των μικρών προ-προ νηπίων και των προ-προ νηπίων,στα πλαίσια οργανωμένων δραστηριοτήτων σχετικά με την παράδοση τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, έχουν την ευκαιρία μέσα από προβολές,εργασίες και διάφορες δραστηριότητες να προσεγγίσουν βιωματικά όλα αυτά τα χαρακτηριστικά τα οποία αποτελούν μέρος της ταυτότητας του πολιτισμού μας. Ηδη διαμορφώσαμε στο χώρο του σχολείου μια μουσειακή γωνιά λαικού πολιτισμού που αποτελεί για τα παιδιά και για τους γονείς σημείο αναφοράς.Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει παραδοσιακές φορεσιές, παλιά αντικείμενα καθημερινής χρήσης, είδη λαικής τέχνης,κεντήματα,παραδοσιακά όργανα,υφαντά κ.ά.

Φυσικά αναπόσπαστο κομάτι από την παράδοσή μας αποτελεί η παραδοσιακή κουζίνα,οι πίτες και τα γλυκά,Σήμερα λοιπόν στο αίθριο του σχολείου, η κυρία Ευγενία μετά από αποδοχή στην πρόσκλησή μας,έδειξε σε μικρούς και μεγάλους τον τρόπο παρασκευής μιας παραδοσιακής τυρόπιτας και η κ.Μαρία υπεύθυνη στα μικρά προ-προ νήπια τον τρόπο παρασκευής ενός εδέσματος από τον Πόντο, το πιροσκί.

ΣΥΝΤΑΓΗ.
Για την παραδοσιακή τυρόπιτα χρειάζονται 4 κούπες αλεύρι,1 κούπα νερό,1 αυγό,1 μπέικιν, μισό φλυτζανάκι του καφέ ξύδι,μισό σπορέλαιο,μισό κουτ. του γλυκού ζάχαρη,μισό αλάτι και 1βιτάμ.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ....

Ακολουθήστε μας:

Εγκαταστάσεις Παιδικόραμα

Εξερευνήστε τις εξωτερικές και εσωτερικές εγκαταστάσεις μας.

Εκδηλώσεις

Μάθετε για τις εκδηλώσεις μας.

Τμήματα Παιδικόραμα

Δείτε τα τμήματα του σχολείου μας.