Στα πλαίσια προγραμματισμένης δραστηριότητας με θέμα το αρχαίο θέατρο ,τα παιδιά των τμημάτων των προ νηπίων δραματοποίησαν το έργο του Αριστοφάνη<<Λυσιστράτη>>. Η δραματοπόίηση είναι ένας εναλλακτικός τρόπος διδασκαλίας που στόχο έχει να συμβάλλει στην τόνωση της αυτοεκτίμησης των παιδιών και των γνωστικών δεξιοτήτων τους.

Περισσότερα...

Την Πέμπτη 2 Απριλίου οργανώθηκε θεατρική παράσταση στο θέατρο του σχολείου.Ο τίτλος της παράστασης ήταν "Ο Ποιητιτής και.....οι μύθοι που σκαρώσαν παραμύθι". Πρόκειται για μία παράσταση η οποία μέσα από τρείς αυτοτελείς ιστορίες- μύθους στόχο έχει να αναδείξει τις αξίες της ευγένειας,της πίστης ,της αλληλοβοήθειας, της φιλίας και του σεβασμού. Τα παιδιά παίζωντας διαδραστικά παιχνίδια με τους ηθοποιούς συμμετέχουν στην παράσταση με ήχους ,ρυθμούς και δράσεις.

Περισσότερα...

Την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου την εορτάσαμε με παρελάσεις,θεατρικά δρώμενα,ποιήματα και παραδοσιακούς χορούς και ολοκληρώνωντας τον εορτασμό τραγουδήσαμε όλοι τον <Εθνικό μας Ϋμνο>.

Θέλοντας να γνωρίσουν τα παιδιά τη λαϊκή μας παράδοση ,τα ήθη και τα έθιμα του πολιτισμού μας,αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το ταξίδι μας στο χώρο και στο χρόνο,στο τότε και στο τώρα. Γνωρίσαμε τα παραδοσιακά επαγγέλματα,χορούς και φορεσιές από όλη την Ελλάδα ακούσαμε δημοτικά τραγούδια,μάθαμε να αναγνωρίζουμε λαϊκά παραδοσιακά όργανα ,θαυμάσαμε αντικείμενα της λαϊκής μας τέχνης και ανακαλύψαμε με τι παιχνίδια έπαιζαν τα παιδιά στα χρόνια τα παλιά. Με αφορμή λοιπόν αυτή τη διαθεματική μας προσέγγιση και με στόχο να εμπλακούν τα παιδιά βιωματικά και να δημιουργήσουν,να παρατηρήσουν,να γνωρίσουν και τέλος να έρθουν πιο κοντά με τη λαϊκή μας τέχνη και παράδοση,διοργανώσαμε την απογευματινή δράση για γονείς και παιδιά <<ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ>>.

Περισσότερα...

Τα τμήματα των νηπίων και των προ νηπίων με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου,δραματοποίησαν το θεατρικό έργο "ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ",τονίζοντας για άλλη μια φορά την αξία της ειρήνης ανάμεσα στους λαούς.Μετά το θεατρικό ακολούθησαν τραγούδια απ' όλα τα παιδιά και στο τέλος ο εθνικός μας ύμνος ο οποίος αντήχησε σ' όλο το σχολείο γεμίζοντας με υπερηφάνεια όλους μας,μικρούς και μεγάλους....

Περισσότερα...

Ημέρες μνήμης για τους παλαιότερους και εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες. Τα προ προνήπια γιόρτασαν την εθνική επέτειο τιμώντας έτσι τη σημαία μας και την Ελλάδα.Δραματοποίησαν θεατρικό,είπαν ποιήματα,και με λεβεντιά παρέλασαν και χόρεψαν δημοτικούς χορούς.

Περισσότερα...

Το θέμα της ομιλίας ήταν "Τα συνηθέστερα λάθη των γονιών στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών". Η εισηγήτρια παιδοψυχίατρος-συνεργάτης του σχολείου στο τέλος της ομιλίας συζήτησε με τους γονείς και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικές με το θέμα.

Περισσότερα...

Ακολουθήστε μας:

Εγκαταστάσεις Παιδικόραμα

Εξερευνήστε τις εξωτερικές και εσωτερικές εγκαταστάσεις μας.

Εκδηλώσεις

Μάθετε για τις εκδηλώσεις μας.

Τμήματα Παιδικόραμα

Δείτε τα τμήματα του σχολείου μας.