Στα πλαίσια της θεματικής μας ενότητας για τον τρύγο,πήραμε πολλές πληροφορίες για την αμπελουργία αλλά και συγκεκριμένα για το επάγγελμα του οινοποιού. Ολοκληρώνοντας βιωματικά την προσέγγιση μας στο θέμα επισκεφτήκαμε το κτήμα του Γεροβασιλείου όπου εκεί είχαμε τη δυνατότητα να δούμε από κοντά εργαλεία που χρησιμοποιούν η χρησιμοπούσαν οι αμπελουργοί,να μάθουμε τα στάδια παραγωγής και εμφιάλωσής του. Ο ενθουσιασμός μας μεγάλωσε ακόμη περισσότερο όταν ξεναγηθήκαμε στη συλλογή με ανοιχτήρια από όλο τον κόσμο.Στο τέλος φτιάξαμε με πηλό τη δική μας ατομική κατασκευή για να την πάρουμε μαζί μας σαν ένα ωραίο ενθύμιο από την εκδρομή μας.

Περισσότερα...

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου τα τμήματα νηπίων και προ νηπίων επισκέφτηκαν το πολεμικό μουσείο. Τα νήπια παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα<<Πέρα από τους ουρανούς>>,μία ταινία 3D <<για το όνειρο του να πετάς,να κατορθώνεις το αδύνατο,ενάντια στην ανθρώπινη φύση>>,που μας ταξίδεψε στην ιστορία της αεροπλοϊας από την αρχαιότητα έως σήμερα παρουσιάζοντάς μαςπερισσότερα από σαράντα αεροσκάφη και πτητικές μηχανές σε δράση.Τα παιδιά επίσης ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου,θαύμασαν τα εκθέματα και στη συνέχεια παρακολούθησαν παράσταση καραγκιόζη με σχετικό θέμα.

Περισσότερα...

Τα νήπια κατά την επίσκεψή τους στο Τελλόγλειο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τεχνοκριτικό-συλλέκτη και εκδότη Στρατή Ελευθεριάδη, γνωστό στη Γαλλία ως Teriade και να μάθουν για την μεγάλη εκτίμηση και αγάπη του πρός τα έργα των ζωγράφων της εποχής.Είναι αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός ότι ο κος Ελευθεριάδης ήταν ο άνθρωπος ο οποίος ανακάλυψε τον μεγάλο ζωγράφο Θεόφιλο,έργα του οποίου θαύμασαν τα παιδιά από κοντά.Επίσης στην έκθεση παρουσιάστηκαν έργα του MIro,Chagall,Mat;isse και Picasso.

Περισσότερα...

Τα παιδιά στη διάρκεια της επίσκεψής τους στο λαογραφικό και στο μακεδονικό μουσείο κυριολεκτικά ταξίδεψαν σε άλλες εποχές αποκομίζοντας, ένα πολύ μεγάλο σύνολο σημαντικών πληροφοριών και γνώσεων που αφορούν στην ίδια τους την ταυτότητα.

Περισσότερα...

Μετά από κοινή προσπάθεια του σχολείου και των γονιών ,καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ένα αρκετά μεγάλο όγκο με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να συνεισφέρουμε έστω και λίγο στην επίλυση μέρους των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν καθημερινώς τα παιδιά στο ΧΩΡΙΟ ΣΟΣ. Θερμό ευχαριστώ σε όλους τους γονείς για την ανταπόκριση και την ευαισθησία με την οποία αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια και βοήθησαν στην ολοκλήρωσή της.

Περισσότερα...

Τα τμήματα των νηπίων προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τα χαρακτηριστικά του ελαιόδεντρου και της ελιάς επισκέφτηκαν κοντινό ελαιώνα. Επιστρέφοντας στο σχολείο ασχολήθηκαν με την παρασκευή ελαιόψωμου σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία.

Περισσότερα...

Το προηγούμενο διάστημα τα τμήματα των νηπίων και των προ νηπίων επισκέφτηκαν την (ΚΗΡΟΠΛΑΣΤ). Ο συγκεκριμένος χώρος είναι μια τεράστια αποθήκη με χριστουγεννιάτικα και εποχιακά είδη κάποια εκ των οποίων κατασκευάζονται στον ίδιο το χώρο.Σε κλίμα ιδιαίτερα γιορτινό τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αλλά και να θαυμάσουν τη διαδικασία κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών σε ένα εργαστήρι που θύμιζε πολύ το εργαστήρι του μυθικού και πολυαγαπημένου μας Αγίου Βασίλη.

Περισσότερα...

Την πρώτη βδομάδα του Νοέμβρη το τμήμα της κυρίας χριστίνας επισκέφτηκε το αγρόκτημα του σχολείου με σκοπό τα παιδάκια να γνωρίσουν από κοντά τα ζωάκια που φιλοξενούνται στο ζωολογικό κήπο και να ενημερωθούν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

Περισσότερα...

Στις 17 και 18/11 τα τμήματα των νηπίων στα πλαίσια προγραμματισμένης επίσκεψης επισκέφτηκαν το κτήμα Γεροβασιλείου. Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν αφενός τα παιδιά να ενημερωθούν για το αμπέλι και τα προιόντα του και αφετέρου να γνωρίσουν τις οινοπαραγωγικές διαδικασίες.

Περισσότερα...

Ακολουθήστε μας:

Εγκαταστάσεις Παιδικόραμα

Εξερευνήστε τις εξωτερικές και εσωτερικές εγκαταστάσεις μας.

Εκδηλώσεις

Μάθετε για τις εκδηλώσεις μας.

Τμήματα Παιδικόραμα

Δείτε τα τμήματα του σχολείου μας.