Σε συνεργασία με το σωματείο επαγγελματιών ιδιωτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών θεσσαλονίκης και Μακεδονίας-Θράκης, και την πανελλήνια ομοσπονδία συλλόγων ιδιωτικών παιδικών σταθμών, πραγματοποιήσαμε την κοινωνική δράση "Τα παιδιά νοιάζονται" συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης για το σύλλογο "ΑΜΥΜΩΝΗ". Ο σύλλογος "ΑΜΥΜΩΝΗ" λειτουργεί κέντρο διημερεύσης και ημερήσιας φροντίδας για άτομα με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.Με την έμπρακτη στήριξη όλων σε στοχευμένες φιλανθρωπικές δράσεις ,διδάσκουμε αξίες ζωής στα παιδιά και διαμορφώνουμε χαρακτήρες με κοινωνικές ευαισθησίες. Σας ευχαριστούμε όλους για την θερμή ανταπόκριση και την προσφορά σας.

Περισσότερα...

Εφτασε η Μ.εβδομάδα και ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την Ανάσταση και το Αγιο Πάσχα.Με μεγάλο σεβασμό ,δέος και κατάνυξη λόγω των ημερών, ξεκινήσαμε στο σχολείο τις προετοιμασίες με στόχο την αναβίωση των εθίμων και την τήρηση της παράδοσης.

Περισσότερα...

Θέλοντας να γνωρίσουν τα παιδιά τη σημασία της υγιεινής διατροφής,αποφασίσαμε να κάνουμε ένα μεγάλο "περίπατο" στο μαγικό κόσμο των φρούτων και των λαχανικών. Παρατηρήσαμε εικόνες, διευρύναμε τις γνώσεις μας και εμπλουτίσαμε το λεξιλόγιό μας με καινούριες έννοιες.Μαζέψαμε φρέσκα αυγά και λαχανικά από το κοτέτσι και το λαχανόκηπο του σχολείου ,φτιάξαμε το πιο υγιεινό φρουτοσουβλάκι και μαγειρέψαμε την πιο νόστιμη και παράλληλα θρεπτική ομελέτα.Οργανώσαμε εικαστικα εργαστήρια,παίξαμε παιχνίδια γευσιγνωσίας,φυτέψαμε σπόρους από αρωματικά φυτά,λύσαμε αινίγματα που αφορούσαν στην αξία όλων αυτών στη διατροφική αλυσίδα μα... το πιο σημαντικό ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ όλοι σε μια κοινή δράση,γονείς και παιδιά,προκειμένου να αναδείξουμε τη σημασία του...." ΤΡΩΜΕ ΥΓΙΕΙΝΑ-ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ".

Περισσότερα...

Ο Μάρτης αποτελεί πλέον παρελθόν .Τα χελιδόνια έχουνε κάνει την εμφάνισή τους εδώ και μέρες στον ελληνικό ουρανό που ακόμη θυμίζει χειμωνιάτικο τοπίο. Ακολουθώντας το μύθο, τα παιδιά κρέμασαν στα πιο ψηλά κλαδιά τους Μάρτηδες ( βρχιολάκια από σπάγγο) προκειμένου να διευκολύνουν τα χελιδόνια στο χτίσιμο της φωλιάς τους.

Περισσότερα...

Μια από τις ανοιξιάτικες μέρες της προηγούμενης εβδομάδας, επισκεφτήκαμε το λαχανόκηπο και το ζωολογικό κήπο του σχολείου. Τα παιδιά μάζεψαν αυγά και φρέσκα λαχανικά και επέστρεψαν αργότερα στις τάξεις τους γεμάτα εμπειρίες.

Περισσότερα...

Τι κι αν Μάρτη φορέσαμε, τι κι αν πιστέψαμε ότι μαζί με τα χελιδόνια έφτασε και η άνοιξη,οι βροχές είναι ασταμάτητες. Προσδοκώντας όμως σε ηλιόλουστες μέρες τελικά εστιάσαμε τη συζήτηση στο ουράνιο τόξο και στις καταπληκτικές εναλαγές των χρωμάτων κατά την εμφάνισή του.

Περισσότερα...

Κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής μας,στα τμήματα των νηπίων,με τη θεματική ενότητα για την ¨"Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού", αναφερθήκαμε μεταξύ άλλων και στις ανθρώπινες αξίες που διέπουν η που πρέπει να διέπουν τη ζωή μας.Στη συνέχεια αποφασίσαμε από κοινού με τα παιδιά,να καταγράψουμε σε επιγραφές όλες αυτές τις αξίες,που θεωρούμε σημαντικές και στη συνέχεια να τις εκθέσουμε σε ένα χώρο, όπου η προβολή αλλά και η ανάγνωσή τους θα ήταν εφικτή από όλους.Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, αλλά και το γενικότερο τίτλο (Το Μονοπάτι των Αξιών),η εσωτερική σκάλα κρίθηκε η καταλληλότερη σαν χώρος για την έκθεση των επιγραφών.Έτσι κάθε φορά,που ανεβαίνουμε ένα-ένα τα σκαλοπάτια, ακολουθούμε τη διαδρομή,που εμείς χαράξαμε στο δρόμο με τις ανθρώπινες αξίες.

Περισσότερα...

Τα τμήματα των προ νηπίων διανύουν μια περίοδο γνωριμίας με την Ελληνική μυθολογία.Το θέμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον για τα παιδιά, τα οποία ανταποκρίνονται με ένα ανεξάντλητο ενθουσιασμό. Ο Θησέας,οι Ολύμπιοι Θεοί, ο Ηρακλής και οι περιβόητοι άθλοι του,είναι μερικά από τα σημεία τα οποία προσέγγισαν με ιδιαίτερη έμφαση τα παιδιά.Μέσα από ένα οργανωμένο σύνολο δράσεων(εκπαιδευτικές εκδρομές,εικαστικά εργαστήρια ,δραματοποίηση, προβολές κ.α.)τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αλλά και να κατακτήσουν γνώσεις σε ένα επό τα πιο σημαντικά κεφάλαια της παράδοσής μας όπως είναι η Ελληνική μυθολογία.

Περισσότερα...

Μάρτη,Μάρτη μου καλέ,
και Φλεβάρη φοβερέ
κι αν φλεβίσεις κι αν τσικνίσεις
καλοκαίρι θα μυρίσεις

Κι αν χιονίσεις κι αν κακίσεις
πάλιν άνοιξη θ΄ ανθίσεις.


Μετά την αφήγηση του μύθου σχετικά με τον Μάρτη,φτιάξαμε το καθιερωμένο για την εποχή
βραχιολάκι του Μάρτη και στο τέλος τραγουδήσαμε τα χελιδονίσματα.

Περισσότερα...

Ακολουθήστε μας:

Εγκαταστάσεις Παιδικόραμα

Εξερευνήστε τις εξωτερικές και εσωτερικές εγκαταστάσεις μας.

Εκδηλώσεις

Μάθετε για τις εκδηλώσεις μας.

Τμήματα Παιδικόραμα

Δείτε τα τμήματα του σχολείου μας.