Στα πλαίσια της θεματικής μας ενότητας για τα «Ψηφιδωτά» επισκεφτήκαμε ένα ιστορικό μνημείο της πόλης μας, τη Ροτόντα, όπου εκεί τα νήπια ξεναγήθηκαν από την αρχαιολόγο του χώρου μαθαίνοντας πολλά ιστορικά στοιχεία για τη Ροτόντα. Παράλληλα είδαν από κοντά πολλές τοιχογραφίες με την τέχνη του ψηφιδωτού και μείναμε όλοι ενθουσιασμένοι από την επιβλητικότητα του μνημείου.

Περισσότερα...

Στο πλαίσιο της θεματικής μας ενότητας για τον Αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες μάθαμε για την αξία του αθλητισμού αλλά και για την ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων. Στη συνέχεια δημιουργήσαμε με ομαδικό πνεύμα συνεργασίας τους πέντε κύκλους της σημαίας των Ολυμπιακών αγώνων καθώς και το στεφάνι από κλαδί ελιάς. Επισκεφθήκαμε το Ολυμπιακό Μουσείο και παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Είμαστε όλοι νικητές» που αναφέρεται στους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Μέσα από τις δραστηριότητες συνειδητοποιήσαμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό κι ότι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη αξία είναι η συμμετοχή και η προσπάθεια.

Περισσότερα...

Ο «Μυστικός Κήπος» είναι ένα έργο γεμάτο συμβολισμούς. Ένα έργο που συγκινεί βαθιά, δίνει μαθήματα ζωής και αγγίζει τις παιδικές ψυχές. Καταπληκτική παράσταση!!! Ηθοποιοί, κοστούμια, σκηνικά, χορογραφίες, τραγούδια με ζωντανή μουσική επί σκηνής, όλα ήταν τέλεια. Υπέροχα μηνύματα από τη συγγραφέα του έργου Φράνσις Χόντγκσον Μπάρνετ που αποδίδονται στο μέγιστο από τη σκηνοθέτη Μαριάννα Τόλη.

Περισσότερα...

Στα πλαίσια της θεματικής μας ενότητας για το «Νερό» επισκεφτήκαμε το Μουσείο Ύδρευσης. Ακούσαμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την αφήγηση της ιστορίας της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης και ενημερωθήκαμε για τον τρόπο που οι άνθρωποι έπαιρναν νερό άλλοτε και τώρα. Είδαμε από κοντά τα μηχανήματα και τις αντλίες νερού αλλά αυτό που προκάλεσε τον έντονο ενθουσιασμό των παιδιών ήταν ότι τους δόθηκε η δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν και να τα περιεργαστούν.
Τέλος αποτυπώσαμε με τη ζωγραφική τις εντυπώσεις μας από το Μουσείο σ’ ένα φύλλο χαρτί, φορέσαμε τα αναμνηστικά βραχιολάκια που μας χάρισαν οι άνθρωποι του μουσείου και φύγαμε έχοντας συνειδητοποιήσει ότι το νερό είναι υπέρτατο αγαθό και όλοι με τον τρόπο μας πρέπει να συντελούμε στην εξοικονόμηση του και να κάνουμε σωστή χρήση και όχι κατάχρηση.

Περισσότερα...

Στα πλαίσια της θεματικής μας ενότητας για την <<Ελλιά>> και τα παράγωγά της π.χ. λάδι, σαπούνι, καύσιμη ύλη κ.τ.λ. επισκεφτήκαμε γειτονικό ελαιώνα για να δούμε από κοντά τα ελαιόδεντρα. Σταθήκαμε ιδιαίτερα τυχεροί ,αφού συναντήσαμε εκεί τους ελαιοπαραγωγούς την ώρα που μαζεύανε τις ελιές τους και έτσι παρακολουθησαμε όλη τη διαδικασία λιομαζώματος. Στη συνέχεια η δασκάλα μας,μας διηγήθηκε σχετική ιστορία με την ενεργητική συμμετοχή κούκλας κουκλοθεάτρου, τραγουδήσαμε για την ελιά,εμπλουτίσαμε το λεξιλόγιό μας με καινούριες λέξεις όπως ελαιοπαραγωγός,ελαιοτριβείο, λιομάζωμα κ.α.. και τέλος επιστρέφοντας στο σχολείο μας δημιουργήσαμε το δέντρο της ελιάς κολλώντας φύλλα και φτιάχνοντας ελιές από γκοφρέ χαρτί.

Περισσότερα...

Στα πλαίσια των θεματικών ενοτήτων για την << 28η Οκτωβρίου>> και <<Ειρήνη-Πόλεμος>> οργανώσαμε εκπαιδευτική εκδρομή στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Ξεναγηθήκαμε στα εκθέματα του μουσείου ,είδαμε συλλογή όπλων και στρατιωτικών στολών, ομοιώματα,παλιές φωτογραφίες και έντυπα εφημερίδων,αυτό όμως που μας εντυπωσίασε περισσότερο ήταν τα επιβλητικά τάνκ στον προαύλιο χώρο του Μουσείου που είχαμε τη δυνατότητα να τα περιεργαστούμε από κοντά. Τέλος ολοκληρώσαμε την εκδρομή μας με τον πιο υπέροχο τρόπο ,παρακολουθώντας την παράσταση Καραγκιόζη <<Ο Κραγκιόζης στην παρέλαση>> που μας διασκέδασε και μας έκανε να γελάσουμε με την ψυχή μας.

Περισσότερα...

Με αφορμή τη θεματική μας ενότητα για την <<Πόλη >> μας,όλα τα προνήπια επισκεφτήκαμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου και θαυμάσαμε από κοντά την αρχιτεκτονική του καθώς και τα υπέροχα ψηφιδωτά. Κατεβήκαμε κάτω στην κρύπτη και ξεναγηθήκαμε στο χώρο με τα αρχαία αντικείμενα ,τα λουτρά και τα διάφορα ιερογλυφικά.Τέλος αναφερθήκαμε στα μνημεία της πόλης μας (Λευκός Πύργος, Κάστρα, Καμάρα, Ροτόντα κ.τ.λ.) και περιηγηθήκαμε σ΄ αυτά με τα σχολικά λεωφορεία μας.Είναι ωραίο να γνωρίζεις τα πιο σημαντικά ιστορικά μνημεία της πόλης που ζείς!!!

Περισσότερα...

Ακολουθήστε μας:

Εγκαταστάσεις Παιδικόραμα

Εξερευνήστε τις εξωτερικές και εσωτερικές εγκαταστάσεις μας.

Εκδηλώσεις

Μάθετε για τις εκδηλώσεις μας.

Τμήματα Παιδικόραμα

Δείτε τα τμήματα του σχολείου μας.