Πιαστήκαμε χέρι με χέρι σ’ ένα μεγάλο κύκλο και χορέψαμε γύρω από τη γη. Γνωρίσαμε μέσα από παιχνίδια μίμησης τη ζωή και καθημερινές συνήθειες των παιδιών άλλων φυλών, Ινδιάνων, Αφρικανών, Κινέζων. Ακούσαμε τα χαρακτηριστικά μουσικά τους ακούσματα και χορέψαμε στους ανάλογους ρυθμούς χρησιμοποιώντας χορευτικές φιγούρες κάθε φυλής. Παρατηρήσαμε εικόνες και εντοπίσαμε τις ομοιότητες και τις διαφορές μας. Στο τέλος όμως καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως όλοι είμαστε ίδιοι μα και διαφορετικοί!!!

Περισσότερα...

Από τα πιο χαρακτηριστικά έθιμα της Σαρακοστής είναι το <<Σαρακοστιανό τραπέζι>> με τα ανάλογα εδέσματα και το πέταμα του χαρταετού. Αφού οργανώσαμε λοιπόν και εμείς το δικό μας<<σαρακοστιανό τραπέζι>>, με γεμάτο στομάχι, σύμμαχο τον καιρό και γεμάτοι διάθεση επιδοθήκαμε στο πέταμα του χαρταετού, χωρίς όμως ιδιαίτερες επιδόσεις λόγω άπνοιας. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!!!!!!!!!!!

Περισσότερα...

Κεφάλι, ώμοι, γόνατα και πόδια……Μην πάει ο νους σας στο πολύ γνωστό μουσικοκινητικό τραγούδι. Μάθαμε να αναγνωρίζουμε τα μέλη του σώματος μας, ζυγιστήκαμε, μετρήσαμε το βάρος μας, αποτυπώσαμε το περίγραμμα του σώματος μας πάνω σε χαρτί του μέτρου και το ζωγραφίσαμε για να στολίσουμε το δωμάτιο μας με το σώμα μας !!!!

Περισσότερα...

Ασχοληθήκαμε με τις τέχνες της ζωγραφικής, της μουσικής και του χορού. Γνωρίσαμε πολλές και διαφορετικές τεχνικές ζωγραφικής, δημιουργήσαμε τους δικούς μας πίνακες και εκφραστήκαμε μέσω της τέχνης. Η κυρία Δέσποινα, η δασκάλα της μουσικής προπαιδείας του σχολείου μας, μας έδειξε διάφορα μουσικά όργανα, μας μίλησε για την τέχνη της μουσικής και μας έδωσε τα κρουστά για να παίξουμε τη δική μας μουσική και να δοκιμάσουμε τους ήχους που παράγουν.Μέσα από την τέχνη του χορού είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις χορευτικές μας ικανότητες σε διαφορετικά είδη χορού και να εκφραστούμε με αυτοσχεδιασμούς και ελεύθερες κινήσεις.

Περισσότερα...

Τις νιφάδες κοιτάξτε
κι αγκαλιές σ’ όλους τάξτε.
Χαρείτε γιατί στην πλάση γιορτή,
φέρνει ο χειμώνας ο βαρύς.

Μάθαμε τα χαρακτηριστικά του χειμώνα και ελπίζοντας να μας επισκεφθεί ο χιονιάς γίναμε νιφάδες και στροβιλιστήκαμε στον αέρα. Δοκιμάσαμε επίσης και τα λαχανικά του χειμώνα και μάθαμε για τη θρεπτική τους αξία.

Περισσότερα...

Θεοί και ήρωες της ελληνικής μυθολογίας ξεπρόβαλλαν μέσα από τις σελίδες των βιβλίων. Γνωρίσαμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, τα κατορθώματά τους τις αδυναμίες τους.
Με αμείωτο ενδιαφέρον και άκρατο ενθουσιασμό εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας γύρω από το συναρπαστικό αυτό θέμα. Παίξαμε, τραγουδήσαμε, προσεγγίσαμε βιωματικά τους άθλους και τα κατορθώματα τους και φτιάξαμε κατασκευές χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές.

Περισσότερα...

Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη όταν αντικρίσαμε το πρωί το χιονισμένο τοπίο και την αυλή του σχολείου μας ντυμένη στα λευκά. Ευκαιρία για λίγο παιχνίδι στο χιόνι μια που δεν το βλέπουμε και πολύ συχνά.
Τρέξαμε, παίξαμε πετάξαμε ο ένας στον άλλον μικρές χιονόμπαλες και φτιάξαμε κι έναν κατάλευκο χιονάνθρωπο να στολίζει την αυλή μας.

Περισσότερα...

Μετά τη γνωριμία με το σώμα μας,μάθαμε πως να το διατηρούμε υγιές.Κάναμε λοιπόν κολάζ με τα προϊόντα καθαριότητας και με τις τροφές που πρέπει να τρώμε αλλά και αυτές που πρέπει να αποφεύγουμε. Τέλος προσπαθήσαμε να καταλαβουμε πόσο σημαντικό είναι να επισκεπτόμαστε τον παιδίατρο προληπτικά και ολοκληρώσαμε την αναφορά μας στο θέμα με γυμναστική,για κορμί δυνατό και σφριγηλό.

Περισσότερα...

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015. Μία μέρα πριν μπει ο Δεκέμβριος, ο αγαπημένος μήνας όλων των παιδιών. Ο μήνας που κουβαλάει μαζί του τα Χριστούγεννα, τα δώρα , τον Αι –Βασίλη, την αγάπη , τη χαρά.
Αυτή τη μέρα διαλέξαμε για να φέρουμε περισσότερη χαρά στα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών και έτσι τα προσκαλέσαμε να στολίσουμε όλοι μαζί το χριστουγεννιάτικο μας δέντρο. Φορέσαμε γιορτινά αξεσουάρ και βγήκαμε αστείες φωτογραφίες, κρεμάσαμε το στολιδάκι μας, διακοσμήσαμε τη χριστουγεννιάτικη μας κάρτα, παρακολουθήσαμε παράσταση κουκλοθέατρου, γευτήκαμε χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια και τέλος σχηματίσαμε ένα μεγάλο κύκλο, αγκαλιάσαμε το δέντρο μας και μετρώντας αντίστροφα ανάψαμε μεμιάς όλα του τα λαμπερά φωτάκια. Τα Χριστούγεννα είναι πάντα μαγικά!!!

Περισσότερα...

Ακολουθήστε μας:

Εγκαταστάσεις Παιδικόραμα

Εξερευνήστε τις εξωτερικές και εσωτερικές εγκαταστάσεις μας.

Εκδηλώσεις

Μάθετε για τις εκδηλώσεις μας.

Τμήματα Παιδικόραμα

Δείτε τα τμήματα του σχολείου μας.