Η επίσκεψή μας στο Πλανητάριο ήταν σαν ένα πραγματικό ταξίδι στο διάστημα! Επιβιβαστήκαμε στο διαστημόπλοιό μας, δέσαμε τις ζώνες μας και ξεκίνησε η πλοήγηση στους πλανήτες! Είδαμε τον κόκκινο πλανήτη Άρη! Τον άρχοντα των δαχτυλιδιών του διαστήματος, τον Κρόνο, ο οποίος αποτελείται από ατμούς, σαν μπάλα που δεν μπορεί να βουλιάξει. Μάθαμε για την μικρή και την μεγάλη Άρκτο αλλά και για άλλους αστερισμούς. Ένα ταξίδι φαντασμαγορικό που άρεσε πολύ σε μικρούς και μεγάλους.

Περισσότερα...

Η ολάνθιστη φύση του Μαγιού μας εμπνέει και μας προδιαθέτει για μικρές εξορμήσεις και βιωματική διδασκαλία στη φύση. Έτσι επισκεφτήκαμε για άλλη μια χρονιά την Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς και γνωρίσαμε από κοντά διάφορα είδη φυτών και λουλουδιών, μάθαμε για τον τρόπο φροντίδας και ανάπτυξης, αγοράσαμε λουλουδάκια και τέλος κάναμε το αγαπημένο μας πικ-νικ στην όμορφη πλάζ.

Περισσότερα...

Στο παιδικό μουσείο Θεσσαλονίκης παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα «Πολλά ταξίδια…μία Ευρώπη!». Στο δικό μας μαγικό ταξίδι μάθαμε τον μύθο της Ευρώπης, παίξαμε παιχνίδια με καπάκια και σημαίες, είδαμε το Μπιγκ Μπεν, τον πύργο της Πίζας, την μικρή γοργόνα της Κοπεγχάγης και πολλά ακόμα μνημεία και φυσικά με βοηθούς μας τα χρώματα επιδείξαμε τις καλλιτεχνικές μας ικανότητες για μία ακόμα φορά! Με τη σειρά μας ευχόμαστε σε εσάς πολλά ταξίδια με το σώμα...την φαντασία…την καρδιά σας!

Περισσότερα...

Την περιήγησή μας στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης ανέλαβαν δύο χρωματιστά αγάλματα, ο Αδάμ και η Εύα. Μέσα από γιγάντια φτερά, τοίχους φτιαγμένους με χαρτί και ανθρώπους διαφορετικούς αφεθήκαμε στο μονοπάτι της σύγχρονης τέχνης και δώσαμε την απάντηση στο ερώτημα του παραμυθιού. Από τι είναι φτιαγμένος ο Αδάμ και η Εύα; Μα από πεπιεσμένο χαρτί τελικά…

Περισσότερα...

Φοινικικό αλφάβητο, σφηνοειδής γραφή, ιερογλυφικά σύμβολα, σπηλαιογραφήματα, υλικά και τεχνικές γραφής ήταν ορισμένα μόνο από τα θέματα που πραγματευτήκαμε στον Λυρικό Μικρό Πλανήτη, εξετάζοντας μαζί με την κυρία Ιωάννα την διαδρομή που ακολούθησε η ανάγκη του ανθρώπου για γραφή και επικοινωνία. Μία ακόμα εξόρμηση που μας έμαθε πολλά!

Περισσότερα...

Η ενασχόλησή μας με τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου στάθηκε η αφορμή για να επισκεφτούμε το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και να συμμετάσχουμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα θαύματα του αρχαίου κόσμου». Στον υπέροχο αυτό χώρο του μουσείου γίναμε μαθητές μιας άλλης ….παλιότερης εποχής και γνωρίσαμε τα 7 θαύματα μέσα από εποπτικό υλικό, πάζλ και παιχνίδι μνήμης.

Περισσότερα...

Επίσκεψη στο Μέγαρο Μουσικής πραγματοποίησαν τα νήπια και τα προνήπια και παρακολούθησαν την κουκλοθεατρική παράσταση «Το αγόρι με τα μαγικά δάκτυλα» στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας. Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τις μαριονέτες και μαγεύτηκαν από τις πολλαπλές εναλλαγές των σκηνικών. Μέσα απ’ την ιστορία του αγοριού γνωρίσαμε το βιολί και την μελωδικότητά του.

Περισσότερα...

Παρακολουθήσαμε στο Ράδιο Σίτυ το μουσικοχορευτικό έργο της Ζώρζ Σαρρή «Το γαϊτανάκι». Μια παράσταση γεμάτη κίνηση και εικόνες, μουσική και χορό που μας κέρδισε από την αρχή ως το τέλος. Το έργο έδωσε μηνύματα στα παιδιά για έναν κόσμο καλύτερο, με ειρήνη, δικαιοσύνη, ελπίδα και αγάπη για όλους.

Περισσότερα...

Ακόμη μια περιπέτεια ζήσαμε μαζί με τις δασκάλες μας στην εξόρμηση μας στο γειτονικό ελαιώνα. Αφού γνωρίσαμε στην τάξη το υπέροχο αυτό δέντρο της ελιάς και ό,τι είναι σχετικό με αυτό, ήρθε η ώρα να παρατηρήσουμε από κοντά τα αιωνόβια ελαιόδεντρα και να τα περιεργαστούμε τόσο με την όραση μας όσο και με την αφή. Τρέξαμε και σκαρφαλώσαμε στα δέντρα, κρυφτήκαμε πίσω από τους περίεργους κορμούς τους, μαζέψαμε ελιές. Στρώσαμε στο χώμα το χαλάκι μας, καθίσαμε στη γη, τραγουδήσαμε στα δέντρα το «δεντράκι ευλογημένο» και απολαύσαμε το παραμύθι « Η ελιά η θυγατέρα» που μας αφηγήθηκαν δυο κούκλες κουκλοθέατρου με τη βοήθεια των δασκάλων μας.

Περισσότερα...

Ακολουθήστε μας:

Εγκαταστάσεις Παιδικόραμα

Εξερευνήστε τις εξωτερικές και εσωτερικές εγκαταστάσεις μας.

Εκδηλώσεις

Μάθετε για τις εκδηλώσεις μας.

Τμήματα Παιδικόραμα

Δείτε τα τμήματα του σχολείου μας.